ministar poljoprivredna

Назире се крај изградњи објекта пољопривредне школе?

Наставак градње зграде где ће убудуће бити смештена Пољопривредна школа „Шуматовац” очекује се маја месеца. На недавном састанку представника локалне самоуправе у Министарству просвете договорено је расписивање тендера за реализацију друге и треће фазе радова. У Општинској управи кажу да ће Министарство просвете суфинансирати процењене радове са 40%.

‒ Друга фаза јесте завршетак радова на самом објекту, а трећа фаза је изградња фискултурне сале. Процењена вредност ове набавке је нешто преко 60 милиона динара, а локална самоуправа учествоваће са око 60%. Оно што је такође битно јесте да Министарство даје фиксни део и уколико и у овој набавци буде било уштеда, та уштеда ће бити на страни локалне самоуправе – каже начелник Одељења за привреду општине Алексинац Далибор Марковић. 

Изградња објекта Пољопривредне школе „Шуматовац” у Улици Максима Горког, на такозваном војничком путу, започета је 2006. године и до сада је урађена прва фаза радова. Рок за завршетак преостале две фазе је шест месеци, па се очекује да уколико они отпочну наредног месеца, пољопривредна школа свој објекат добије средином новембра месеца. Ова средња школа смештена је у заједничком објекту са Техничком школом „Прота Стеван Димитријевић”.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − seven =