Од сада ауто-седишта за сву децу

Током последњег заседања, чланови Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац одлучили су да распишу Јавни позив за доделу ауто-седишта за децу, односно два јавна позива. На једном конкурсу могу да се јаве родитељи прворођене деце која су рођена у прошлој 2021. години, а  који нису конкурисали из објективних разлога, док по другом могу да се јаве родитељи све деце роћене у овој 2022. години. Рок за предају захтева је од 15. априла, па до 15 маја, а услови конкурса су исти као и ранијих година.  Додатни критеријуми су пребивалиште најмање једног родитеља на територији општине Алексинац и поседовање путничког возила у власништву једног од родитеља и старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства на истој адреси.

У наставку заседања Савета разматран је извештај о реализацији планираних активности у прошлој години. Како се чуло од извештача, Савет је прошле године акценат у свом раду ставио на безбедност деце у саобраћају и утрошио је нешто више од седам милиона динара, док је у ову годину пренео скоро два милиона и 800 хиљада динара, јер због епидемијске ситуације није могао да спроведе активности у вези са едукацијом.

Овом приликом договорено је да се изради и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2021. годину, наравно уз помоћ овдашње Саобраћајне полиције.

На крају је разматран и захтев групе грађана из улице Вука Караџића за измену плана паркинг простора у овој улици. Међутим, ова улица је још у изградњи и како већ постоји план, у прво време ће се паркинг одвијати по постојећем плану, а касније ће се видети да ли је овај план добар или има потребе да се мења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =