Још једном туга на стадиону Рудара

Фудбалски клуб „Рударˮ из Алексиначког Рудника, основан давне 1945. године, у протеклом периоду у већини случајева је делио судбину овдашњег рудника. Растао је у срећним временима, туговао када је над алексиначким јамама лебдела смрт.

Некадашњи друголигаш, сада члан Општинске лиге, „Рударˮ је увек важио за клуб кога су радо гледали рудари и сви грађани наше општине којима је рударство и рудник нешто значило. И клуб је ценио своје присталице, и у својој историји туговао за настрадалим рударима, од којих су многи, у срећна фудбалска времена, били на трибинама.

Тако је и овог априла. Пред меч са „Борцемˮ из Трњана игрчи „Рудараˮ су на терен истрчали са транспарентом на коме су биле слике погинулих рудара  и напис „Никада нећете бити заборављени, живите! Слава вам. Последњи поздрав трећој смени од ФК Рударˮ. Играчи „Борцаˮ су им се придружили држећи рударску заставу.

На почетку утакмице минутом ћутања одата је пошта погинулим рударима, што је учињено и у 8 минуту када је на тренутак прекинута утакмица уз минут ћутања и уз запаљене бакље још једном је изражено жаљене за настрадалим камаратима.

Домаћин, „Рударˮ је са 3:0 победио госте из Трњана.

Тај моменат је забележио колега Стефан Живковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 18 =