Od roka do “Harfantazije” na ovogodišnjem ALEF-u

EKV tribjut bend „Deca iz vode“ sinoć je održao koncert u sklopu Aleksinačkog letnjeg festivala. Uz hitove, ali i manje pozante pesme EKV-a, mladi su imali priliku da vide, a stariji da se podsete kako su izgledali nastupi legendarnog domaćeg rok benda. I pored male posećenosti, frontmen benda „Deca iz vode“ Zoran Mladenović kaže da je zadovoljan atmosferom i dobrim raspoloženjem koje su pružali Aleksinčani.

– Meni je veoma žao što, kada udari nemaština u ovoj državi, prvo što strada jeste umetnost. Rokenrol je negde u zapećku i tužno je što je bio, čini mi se, nedovoljan broj ljudi. Ali hvala bogu, bili su oni pravi. To je najbitnije. Sve u svemu bio je dobar koncert i ljudi su se lepo proveli – ističe frontmen ovog benda koji narednih dana očekuje još nekoliko svirki u zemlji i okruženju.

Frontmen benda Zoran Mladenović

Četvoročlani muzički sastav „Deca iz vode“ čine Zoran Mladenović, vokal i gitarista, Lazar Ostojić – bas gitara, Nikola Rajović – bubnjevi, a na mestu Margite Stefanović kao klavijaturistkinja pojavljuje se Luna Škopelja.

– Ja sam celog života bio, mogu reći, pod uticajem EKV-a. Nema to više veze sa nekom ljubavlju. Možeš ti nekog voleti ili ne, ali mnogo je bitna stvar kad počneš da razmišljaš kroz te tekstove. Jednog trenutka, tamo devedesetih i dvehiljaditih su i narodnjaci svirali pesmu Krug na svadbama. Onda se nešto malo promenilo, došle su nove generacije, ali svejedno, taj Krug je nastavio da živi kroz sve moguće sfere umetnosti i kroz sve načine sviranja muzike – poručuje Mladenović.

“Harfantazija” za ljubitelje klasične muzike

U sklopu ALEF-a sutra će biti održan i koncert za ljubitelje klasične muzike. Koncertom za dve harfe, pod nazivom „Harfantazija“ Ljiljana Nestorovski, dekan Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu i Milena Stanišić vanredni profesor na ovom fakultetu predstaviće deo muzičkog stvaralaštva Svetislava Božića, Bernara Andresa, Srđana Hofmana, Dušana Radića i Vladimira Trmčića. Ovaj koncert počeće u 21 sat u dvorištu Zavičajnog muzeja.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =