Foto radionica u sklopu programa Raspust za dž

U sklopu programa Raspust za dž naši školarci moći će da prisustvuju različitim radionicama koje organizuje Centar za kulturu i umetnost. Jedna od njih je foto radionica, koju vodi poznati aleksinački majstor fotografije Hadži Miodrag Miladinović. Drugi po redu čas u sklopu ove radionice počeće večeras od 18 časova u Domu kulture, a prema Miladinovićevim rečima radionici mogu prisustvovati svi oni koji žele da nauče nešto novo o fotografisanju i obradi umetničke fotografije.

On je za Radio Aleksinac dodao da polaznici radionice ne moraju imati najsavremenije foto aparate i istakao da je za dobru fotografiju od presudnog značaja kreativnost i oštro oko onoga ko fotografiše.

Majstor fotografije hadži Miodrag Miladinović

– Cilj mi je da tu decu na neki način naučim da se bave kreativnom fotografijom. S obzirom na to da digitalna fotografija može da se radi i mobilnim telefonima, nije neophodan čak ni kvalitetan foto aparat. Ja sam im i rekao da se fotografija ne slika isključivo foto aparatom, već fotografiju stvara onaj ko fotografiše. Fotografija je postala veoma značajan medij koji je prisutan u svim galerijama sveta. To je možda i najdemokratskija umetnost, jer svi mogu da se bave fotografijom. Svakog dana se snimi veliki  broj fotografija u svetu, ali je malo onih koje mogu da ostave utisak na posmatrača. Treba napraviti dobru, kreativnu fotografiju i njome preneti svoja osećanja na druge – navodi naš sagovornik i poručuje da će polaznici radionice učiti i o digitalnoj obradi fotografija, a ukoliko bude interesovanja, moći će da se upoznaju i sa drugim poznatim fotografima iz ovih krajeva.

Prvi zadatak koji su budući fotografi imali je fotografisanje grada, ljudi, predela, zgrada i svega ostalog što po njihovom mišljenju čini duh Aleksinca, a Miladinović obećava da će na kraju kursa biti organizovana i izložba na kojoj će se naći najuspešnije fotografije.

U sklopu programa Raspust za dž, održavaju se još tri radionice – ponedeljkom kreativna, utorkom muzička i petkom školica plesa. Sve radionice počinju u 10 časova i traju po dva sata.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 18 =