Istorijski uspeh učenika u godini jubileja

Učenici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ su u godini u kojoj škola obeležava značajan jubilej, 50 godina postojanja i rada, ostvarili izuzetne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Direktor Marko Jelenić ne krije zadovoljstvo zbog rekordnog broja nagrada i osvojeno 51 prvo, 30 drugih, 10 trećih i po jedno peto i šesto mesto, dok su dva učenika ponela titule laureata, to jest apsolutnih pobednika u svojim kategorijama.

Mladi klarinetista Andrija Jašarević

– To je rekordni broj učesnika, nekih 15 posto od ukupnog broja učenika, a bitno je i istaći da takmičenja na kojima učestvuju osnovne i srednje muzičke škole u Srbiji imaju nivo republičkih, a poslednjih godina ta takmičenja nose i epitet međunarodna. Mi nemamo školska i opštinska takmičenja, već svaki odlazak na takmičenje predstavalja odmeravanje snaga sa školama iz čitave Srbije. To je vrlo bitno istaći – napominje Jelenić.

U analima ove škole zlatnim slovima će između ostalih, biti upisano i ime mladog i talentovanog klarinetiste Andrije Jašarevića, koji je za svoj rad i zalaganje dobio Svetosavsku nagradu, kao i priznanje opštine Aleksinac.

– Andrija je iz godine u godinu sve uspešniji i svoje dosadašnje rezultate krunisao je Svetosavskom nagradom, najvišim priznanjem u obrazovanju, nauci i prosveti generalno. To je podatak koji nas izdvaja od drugih škola, jer mislim da ne postoji učenik muzičke škole koji je dobio tu nagradu, pogotovu ne tog uzrasta i tako rano, na početku svoje karijere – kaže naš sagovornik.

Pola veka postojanja muzička škola obeležila je i objavljivanjem monografije u kojoj su sačuvani svi važni istorijski podaci ove obrazovne ustanove od njenog osnivanja pa do današnjih dana. Zaposlene raduje i što broj učenika koji se interesuju za klasičnu muziku i muzičko obrazovanje iz godine u godinu raste, a rad će svima njima olakšati i nove prostorije nekadašnje „Reči radnika“, koje je škola dobila na privremeno korišćenje, dok se ne pronađe neko trajnije rešenje.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 3 =