Од понедељка АЛЕФ: За почетак Бане Росић

Алексиначки летњи фестивал (АЛЕФ), чији је организатор ЦКУ, од понедељка донеће мноштво занимљивог културног садржаја. Током непуних месец дана, од 15. јуна до 11. јула, aлексиначка публика биће у прилици да ужива у културном програму који ће обухватати концерте, представе, музичке вечери, плесне тачке, промоције књига, итд.

− Као и свих ових година, „АЛЕФ”, као што и само име каже Алексиначки летњи фестивал, је фестивал који се труди да те летње месеце учини прихватљивијим, лепшим и забавнијим свима онима који ће лето провести у Алексинцу. Као што знамо после читаве ове ситуације са пандемијом корона вируса, људи су,свако на свој начин, били под већим или мањим стресом, и иначе је сам живот доста стресан, па смо се потрудили да наши програми буду у извесном смислу релаксиранији и опуштенији, да људима донесу мало радости, да им донесу неки ведрији поглед на живот и на свет и у том смислу смо и организовали програме који су, пре свега, намењени наши мнајмлађим конзументима, нашим најмлађим суграђанима – поручила је Марина Биорац, стручни сарадник Центра за културу и уметност.

Сви културни садржаји биће одржавани на три локације, на платоу Дома културе, у амфитеатру испред Библиотеке и у двориштуЗавичајног музеја, уз поштовање свих мера за превенцију ширења вируса.

ALEF 2020− Испоштовали смо сва правила за одржавање програма, постоји социјална дистанца, постоје начини да се врши дезинфекција свих оних који ће боравити на овим просторима током трајања прогама, тако да се надамо да ће посетиоци, без страха и било каквих проблемапосвојездравље, моћидапрате садржаје и уживају у нашем програму – додала је Биорац.

Част да отвори овогодишњи Алексиначки летњи фестивал припала је Браниславу Банету Росићу који ће својим музичким концертом и уз помоћ своје „летеће гитаре” развеселити најмлађу публику. Концерт ће бити одржан у понедељак, 15. јуна, у 19 сати на платоу испред Дома културе.

Као и ранијих година, организатори поручују да ће у случају кише и лошијег времена сви садржаји бити реализовани у Великој сали Дома културе.

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + thirteen =