Од јесени Округ са 16 тимова

На седници Извршног одбора Фудбалског савеза Нишавског округа, која је одржана у среду у Алексинцу, између осталог, усвојен је извештај комесара за такмичење и суђење за протеклу такмичарску сезону. За првака је и званично проглашена Младост из Батушинца која је са освојена 83 бода, уз гол-разлику 120:19, сасвим заслужено остварила пласман у виши степен такмичења – Зону Центар. Од стране ФС НО Младост је награђена пехаром у трајно власништво.

Констатовано је и да су две екипе, Рутевац и Расовача, због неодигравања по две утакмице дискалификоване и да је Рудар Алпос са Алексиначког Рудника одустао од такмичења, тако да чланови Нишавске окружне лиге остају екипе које имају пласман од другог до 12. места. Дакле, и Моравац из Чечине, екипа која се пласирала на 12. позицију, остаје у лиги, а из лиге су испали Моравац из Заплањске Топонице, ОФК Рутевац, Слога из Кормана, Елид из Доњег Душника и Расовача. Из Зоне Центар у Окружну лигу преселиће се Земљорадник из Балајинца и Наисус из Рожине, па ће ова лига од јесени стартовати са 16 екипа.

Комесар за такмичење Никола Младеновић изразио је незадовољсто радом већине делегата са листе, јер се, како је истакао, и лично уверио да нису у довољној мери упознати са основним прописима, правилима фудбалске игре и пропозицијама такмичења, те је предложио Извршном одбору да ревидира листу с обзиром на то да се од наредне такмичарске сезоне и у овај ранг уводи COMET систем.

Чланови Извршног одбора усвојили су одлуке општинских савеза о актуелним првацима. То су: Полет из Радевца (Алексинац), Рад из Мерошине (Мерошина) и Топлица из Шарлинца (Дољевац).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + sixteen =