На сутрашњој седници СО: Бирају се нови директори

На седници Скупштине општине Алексинац заказане за сутра на дневном реду наћи ће се и кадровска питања у неколико јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа. Пред одборницима локалног парламента наћи ће се и предлог о именовању за вршиоца дужности Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” Далибора Марковића дипломираног грађевинског инжењера из Ниша, пошто садашњем директору Будимиру Марковићу истиче мандат. Далибор Марковић на место првог човека предузећа долази из Општинске управе.

Промене се очекују и у библиотеци „Вук Караџићˮ јер престаје мандат актуелном првом човеку Војкану Поповићу из Липовца. За вршиоца дужности директора ове установе предложена је Данијела Рајковић, дипломирани библиотекар из Алексинца.

До кадровских промена највероватније неће доћи у Центру за културу и уметност, јер је предлог да и у наредне четири године директор буде Маја Радоман Цветићанин, професор српског језика из Алексинца која је ту функцију обављала и у претходном мандату.

Мандат вршиоца дужности директора траје до избора директора, а најдуже годину дана.

Да актуелна владајућа већина највише поверења има у кадрове стасале у јавном сектору показују и предлози за именовање надзорних одбора у комуналним предузећима. Предлог је да председник Надзорног одбора „Водовод и канализацијаˮ буде Данијела Новаковић, специјалиста струковни инжењер електротехнике и рачунарства из Алексиначког Бујмира, а чланови Александра Милошевић, дипломирани библиотекар из Алексинца и Брале Голубовић, дипломирани хемичар, представник запослених.

И на чело Надзорног одбора ЈКП „Комуналне услугеˮ, ако одборници подрже предлог, доћи ће, такође, особа из јавног сектора, Драган Милојевић, дипломирани правник из Алексинца. За чланове су предложени Слободанка Јовановић, дипломирани економиста из Алексинца и Весна Лазаревић, дипломирани правник, представник запослених.

У Надзорном одбору Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност слична је ситуација. Ташана Јевтић, дипломирани правник из Алексинца, запослена у Општинској управи, предложена је за председника. Чланови би требало да буду Зоран Јонић, дипломирани економиста из Алексинца и Марина Рајковић, дипломирани економиста, представник запослених.

Имајући у виду однос снага у општинском парламенту, највероватније ће одборници подржати оваква кадровска решења. Ипак, тек након сутрашње седнице СО Алексинац знаће се да ли је дошло до ових најављених кадровских промена у јавним предузећима и установама.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 2 =