Обрадовић: Двери у Алексинцу имају перспективу

Српски покрет Двери је јуче првог дана петровданског празника у Алексинцу имао целодневне активности на подручју ове општине. Делегација коју је предводио лидер странке Бошко Обрадовић најпре је присуствовала јутарњем богослужењу у храму „Свети Никола”, а затим је уследио обилазак Руске цркве у Горњем Адровцу. По речима самог Обрадовића, са својим сарадницима је обишао неколико пољопривредних домаћинстава где је разговарао о проблемима у аграру. Лидер Двери је обишао и породице у Лужану које имају проблема са искључењем струје.

Што се тиче самог града, Обрадовић је разговарао са грађанима на зеленој пијаци, у кафићима и на улицама желећи да чује њихове проблеме, али и да промовише политичке ставове Двери. Каже да носи много позитивних искустава из Алексинца и да је стекао утисак да грађани желе да виде опозицију што је био и циљ покретање кампање „Од породице до породице”.

− Људи су изгубили на неки начин поверење у политику. Смањили политички активизам и то је један велики проблем нашег политичког живота данас. Ова моја кампања има за циљ да нас људи директно упознају, да могу са нама директно да поразговарају, поставе питања. У крајњем и да се дружимо и проведемо што више времена заједно − објашњава лидер Двери.

Обрадовић у изјави за наш медиј каже да су га грађани највише питали докле ће ово да траје, докле ће њихова деца да одлазе у иностранство, докле ће се државне паре давати страним компанијама, а не домаћим предузећима и пољопривредницима и слично. По њему то је знак да су промене неопходне, али не само да дође до смене власти, него и уклањање и самог система који је три деценије осиромашивао народ.

− До сада су се власти мењале, али је тај корумпирани лош систем остајао исти. Сада мислим да је приоритет да поред промене власти променимо и читав тај систем. Дакле да они који су опљачкали овај народ и државу претходних 30 година за то и одговарају. Да им буде одузета незаконито стечена имовина и да буду лустрирани, односно да им буде забрањено бављење политиком и јавним функцијама један дужи временски период. С друге стране, да породица коначно дође на прво место. Да домаћи привредник и пољопривредник дођу у први план и социјално угрожене категорије становништва. Да коначно ова држава више брине о својим избеглицама, о својим социјално угроженим категоријама, него рецимо о мигрантима. Дакле то је, чини ми се, нешто што би данас потписала већина грђана Србије када би их то питали на неким слободним и поштеним изборима − оцењује Обрадовић политичку ситуацију у Србији.

Лидер Двери је био пун хвале за алексиначки одбор ове странке, нарочито за првог човека овдашњег локалног одбора др Драгана Бранковића.

− Ја сам дубоко уверен, а то сам се уверио и у току данашњег дана овом шетњом кроз Алексинац и околна села да је доктор Драган Бранковић, уважени ваш овдашњи лекар, једна изузетна личност око које владају неподељена мишљења да се ради о једном изузетно моралном, стручном и у сваком другом смислу одличном породичном човеку. Да је то просто лице те нове српске политике, да је то та смена политичких генерација која нам је потребна. Ја сам зато потпуно уверен да наша општинска организација у Алексинцу на челу са доктором Драганом Бранковићем има велику политичку перспективу и ја бих заиста волео да су нам свуда, у другим општинским и градским организацијама тако изузетни људи на челу − каже Обрадовић.

У касним поподневним сатима лидер Двери се обратио окупљенима на митингу који је одржан на почетку пешачке зоне. Осим Обрадовића говорили су још и професор др Тамара Миленковић Керковић, потпредседник странке и др Драган Бранковић председник Општинског одбора.

Митингу је присуствовало неколико десетина опозиционара и знатижељних грађана, а обраћање говорника могли су да чују и посетиоци башта и кафића у главној улици. Број окупљених није никакво изненађење имајући у виду традиционалну слабу јавну заинтересованост Алексинчана за митинге било које политичке опције.Оно што је битније, ово политичко окупљање је протекло без икаквих инцидената.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 8 =