Објављена прелиминарна листа извођача

Све је ближи рок када ће на појединим објектима бити монтирани нови соларни панели и када ће заинтересовани мештани општине Алексинац, који желе да производе соларну електричну енергију и да је продају Електродистрибуцији, имати прилику да их њихово постављање кошта упола мање.

Данас је објављена прелиминарна листа привредних субјеката (директних корисника) који ће спроводити мере енергетске санације у оквиру реализације Програма енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији општине Алексинац у 2023.години.

За спровођење активности на реализацији радова на уградњи соларних панела, пратећих носача панела, инвертера и остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије, уградњи двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије, изради извештаја извођача радова о уградњи соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије, као и извештаја о уградњи мерног места који је у складу са законом неопходан приликом прикључења на дистрибутивни систем јавило се укупно 6 предузећа. Два предузећа су из Алексинца и то ИР „MARCONI”  и „3MB ELECTRIC 018” . Из Ниша је „ENVIDOME” , „GREEN WATT INNOVATIONS” је из Београда, „RS INŽENJERING” из Ћуприје и „ТЕЛЕФОН ИНЖЕЊЕРИНГ” из Земуна.

Прелиминарна листа директних корисника налази се на огласној табли Општинске управе општине Алексинац и на сајту општине Алексинац и привредни субјекти имају рок од осам дана на приговор.

Након што листа привредних субјеката постане званична Општина ће закључити Споразум о техничкој сарадњи ,а потом ће расписати јавни конкурс за појединачне пројекте грађана. Грађани су у обавези да приликом конкурисања доставе предрачун издат од стране привредних субјеката са листе.

Вредност опреме и радова општина ће суфинансирати у износу од 25%, Министарство  такође 25%, док ће власници морати да исплате 50 посто инвестиције.

Насловна фотографија: Илустрација (извор Гугл).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 6 =