Обележено 75 година Удружења пензионера

Удружење пензионера општине Алексинац данас прославља 75 година од оснивања. Тим поводом у госте су им дошли представници пензионера из Ниша, Врања, Мерошине, Сврљига, Прокупља, Бабушнице, Ражња. У госте су им дошли и сарадници из Сокобање и Ћићевца са којима спроводе своје редовне акције. О плановима за даљи рад говорио нам је председник алексиначког Удружења пензионера Радул Стојановић.

− Планови су нам тренутно поремећени због ове пандемије. Први и једини наш задатак јесте да наше чланове заштитимо, да утичемо да се вакцинишу, а у нормалним околностима организујемо дружења, путовања, снабдевања како огревом, тако и животним намирницама. Сагледавамо ту социјалну политику у границама својих могућности − рекао је Стојановић.

Иначе, Удружење пензионера општине Алексинац тренутно окупља око три и по хиљаде пензионера који редовно плаћају чланарину, а има и чланова који нису у могућности да плаћају, али их у овом удружењу ипак сагледавају, тако да укупан број чланова иде и преко четири хиљаде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =