Обележена 81. годишњица погибије бораца Озренско-партизанског одреда

Одбор за обележавање празника, историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац обележио је, минуле суботе, 81. годишњицу погибије алексиначке групе Озренско-партизанског одреда у Суботинцу. Тог 3. фебруара 1943. године страдало је 10 партизана међу којима и Момчило Поповић Озрен и Дракче Миловановић, оснивачи овог одреда. Њихова тела су сахрањена у заједничкој гробници испред Основне школе „Љупче Николић”.

Церемонија полагања венаца на спомен-костурницу испред ОШ „Љупче Николићˮ одржана је у 11 часова. Венац на спомен-обележје у Суботинцу положен је сат времена раније.

Венац на спомен-костурницу најпре је положо потомак Дракчета Миловановића, потом делегација Општине Алексинац, а затим Удружење бораца НОР-а и Удружење резервних војних старешина општине Алексинац.

− Као потомку једног од бораца, драго ми је да се није заборавило то што је мој деда Дракче Миловановић, међу осталим борцима, дао свој живот да би се створила једна држава у којој ће бити правде и добробити за све – рекао је, за наш портал, Миодраг Миловановић, потомак Дракчета Миловановића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 3 =