Донацијом до квалитетнијег лечења деце

Дечије одељење Опште болнице у Алексинцу од данас је богатије за још један апарат који ће олакшати рад медицинских сестара, а докторима лече деце.

Преко Удружења „Љубав, Вера, Нада” из Алексинца Јулија Младеновић је апарат који је добила на поклон из иностранства проследила овдашњој болници уз жељу да га што мање користе. Како је дошло до ове сарадње појаснила нам је Јулија.

− Идеја је настала од мог супруга, он је тај апарат добио на поклон у Немачкој када је радио. Најискреније нисмо знали чему служи, померајући га са једног места на друго решила сам да отворим и видим шта се налази унутра. Апарат је на немачком и било ми је мало неразумљиво, па сам се саветовала са колегама, са сестром која ради са тим апаратом тамо у Немачкој – каже Јулија Младеновић.

У име Опште болнице на донацији се захвалила главна сестра одељења педијатрије Оливера Јеремић, која је примила овај апарат. Према њеним речима он ће им доста помоћи у раду јер они у последње време углавном раде са децом која имају доста промена у дисајним путевима, а све због сезоне грипа и респираторних инфекција.

− Значи ће нам да меримо проценат кисеоника деци, јер углавном имамо мале ситне апарате – пулсне оксиметре, а овај је добар зато што може да се веже дете и да се континуирано прати рад срца и концентрација кисеоника у крви. Током хоспитализације може бити дуже време повезан, да се види пад, скок, када треба додати кисеоник, када треба прекинути, шта укључити на основу тога. То нам је много значјна дијагностичка метода која ће много помоћи и нама сестрама, а много и докторима који лече децу – појашњава на крају Оливера Јеремић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + twenty =