Прво против комшија

Нова првенствена трка у новоформираној Зони Центар стартује овог викенда. На почетку шампионата фудбалери алексиначког ОФК Напретка 1929 у недељу одлазе на ноге првим комшијама – екипи ражањског Буковика.

– Опстанак је једини циљ ове младе екипе Напретка. У тиму има доста новајлија, јер је већина играча напустила клуб после освајања трећег места у Окружној лиги и пласмана у виши ранг. Истини за вољу, на две-три позиције недостаје нам неколико искусних играча, али шта је – ту је, каже тренер Марко Бајић. 

У припремама за почетак новог првенства, ОФК Напредак је одиграо четири утакмице – две против окружног лигаша Палилуле из Алексинца и по једну против Полета из Радевца, члана Општинске лиге и Младости из Медошевца, новог члана Зоне Центар. Биланс је добар – три победе и један пораз.

– Екипа Младости из Медошевца слови за једног од претендената за врх табеле у Зони Центар. У контролном мечу од њих смо поражени са 2:4, мада смо први део утакмице решили у своју корист са 2:0. Добро је било у првом полувремену док је на терену била екипа која је планирана да игра првенствене утакмице. Уласком младих играча и падом концентрације, гости су успели да преокрену резултат. У крајњем случају, резултат меча није толико битан, колико је нама било важно да тестирамо наше нове играче и њихово уклапање у екипу, вели тренер Бајић.

– Буковик је староседелац у друштву зонаша, али без обзира на то покушаћемо да направимо изненађење. Постоји могућност да нам се током недеље прикључе још двојица новајлија, наглашава наш саговорник. 

Меч у Ражњу игра се у недељу од 17 сати.


Деветорица новајлија 

ОФК Напретку 1929 до сада је приступило девет нових играча. То су: Лазар Бабић (Морава, Житковац), Стефан Ђукић (Јастребац, Тешица), Милан Тасић (Младост, Медошевац), Владан Милошевић (Напредак 2012, Крушје), Ненад Радојковић (Слога, Корман), Милош Ђошев и Урош Живковић (Палилула, Алексинац), Алекса Ристић, Буковик, Ражањ) и Милош Бранковић.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =