О добрим старим временима са Тањом и Радетом

Глумци Раде Марјановић и Тања Бошковић присетили су нас на она добра стара времена, али и на актуелна која проживљавамо на духовит и ироничан начин кроз комад „Добро дошли у кабаре”. Ова представа кабаретског типа одиграна је у оквиру програма „Позоришта у септембру” који организује Градско позориште „Театар 91”.

„Добро дошли у кабаре” је скуп најбољих и најатрактивнијих нумера из представа „Добра стара времена”, „Дођи у кабаре”, „Боемско вече” и „Сунчани кабаре” које је Раде Марјановић осмислио и извео у последњих 15 година. Наравно, како и доликује кабаретској форми, ту су и приче наших најпопуларнијих писаца уз музичке хитове 80-тих и 90-тих година прошлог века.

‒ Човеку, попут мене, који се бавим музичким театром већ ево 45 година, колико сам ʹистрошиоʹ своје каријере на музичке представе, некако природан је след да у неким већ искусним годинама одрадим кабаре, за који се у нашој професији сматра за једним од најтежих жанрова. Тако да сам некако скупио храбрости да уђем у то и ово је резултат тог рада ‒ каже Раде Марјановић.

Глумац додаје и да без добрих текстова нема доброг кабареа, и да без добре интерпретације и музике нема целине.

‒ Ја сам срећом некако успео да се кроз свој глумачки век сретнем са пуно наших добрих писаца и некако успео да послажем све то наравно уз добру музику. Уз хитове 80-тих и 90-тих некако сам покушавао да стално из дивне приче уђем у песму која наставља ту радњу, тако да је то и направило тај један диван склоп и некако после представе човека наведе да се осећа онако испуњено ‒ наставља Марјановић.

Излазак Тање Бошковић на сцену награђен је великим аплаузом публике. Она је у свом делу програма, између осталог, присутне присетила и на музичке нумере из филма „Балкан Експрес”,у коме је остварила једну од значајнијих улога, али и нумере „Златан дан” Бисере Велетанлић.

‒ Ми се у овом кабареу радујемо нашој младости, сећамо се свих оних фантастичних ствари које су ту младост чиниле, које у том тренутку можда нам нису биле удобне и можда смо желели да је било другачије али није, но паметни писци, велики људи, су направили текстове који ће млађој генерацији појаснити шта је било то тако цакано и тако неодољиво у том неком старом добром времену ‒ сматра глумица Тања Бошковић.

Своју сарадњу са колегом Радетом Марјановићем, Тања Бошковић сматра изузетном. Поред двадесетогодишњег заједничког рада на сцени, глумце везује и пријатељство које траје више од половине века.

Ове недеље на програму „Позоришта у септембру” наћи ће се, монодрама „Дучићеви есеји о срећи и љубави” (четвртак, 17. септембар), представе „Она и он” (петак, 18. септембар) и „Аудиција – како сам добила улогу” (субота, 19. септембар).

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 11 =