bolnica

Нови пунктови ковид амбуланти у Алексинцу

Од данас је у Општој болници Алексинац почела да ради ковид амбуланта на новом пункту, у делу зграде где се налазе специјалистичке амбуланте из психијатрије и неурологије. Стара ковид амбуланта биће угашена са данашњим даном, пралктично када буду добили терапију сви пацијенти којима је одређена.

Међутим, поред ове ковид амбуланте биће отворена још једна у центру града.

− Сутра ће почети да ради и нова јединица у Клубу пензионера у центру града, у улици Момчила Поповића. Тај простор је велики, око 400 квадрата, потпуно другачији од овога који је био до сада. Ми смо успели да уз разумевање града, уз разумевање Геронтолошког центра да добијемо тај простор и да урадимо неопходну корекцију за кратко време. Завршен је, у изванредном је стању и грађани ће моћи да све услуге комплетно заврше на једном месту − најавио је др Горан Видић, директор болнице.

Он је такође најавио да ће ту готово сигурно бити рентгенско снимање и да ће то сигурно 99 посто обезбедити.

− Радно време ће бити исто као у старој ковид амбуланти. У сваком пунку ће бити по један пнеумофизиолог и по један интерниста и да ће наравно бити ту млађих доктора, а да ћемо можда моћи од понедељка у једној од тих јединица да организујемо и дежурство током ноћи, не могу то да обећам, то ће зависи од кадровске ситуације. Мислим да ће грађани бити веома задовољни, а остаје да видимо како ће то у пракси бити − додао је др Видић.

4 коментара

  1. Sve pohvale za ljude koji su nasli resenje za prijem pacijenata obolelih od Kovida. Naravno da ce im trebati i nocno dezurstvo posle danasnjeg okupljanja i protesta ljudi na ulicama Aleksinca. Ali mislim da ima tu posla i za socijalne radnike jer je na protestu bilo i dece kojima mesto nije bilo tu iz mnogo razloga.

  2. Znaci moze kad se hoce!
    Ali, nazalost, tek kad su se gradjani pobunili.
    Mnogo ste vec dugo na tim pozicijama, uljuljkali ste se, pa se palite na gurku, sto kazu ljudi.

  3. Баш браво. Сетили се после годину дана. Браво за N1! Да они нису јављали о томе никад се ништа не би променило. Сад се сетили да имају Клуб пензионера.

  4. Sramota je da je trebalo N1 da dodje da snimi vasu nesposobnost, da bi vi za 1 (JEDAN) dan nasli resenje koje godinu dana niste videli. Malo vise kreativnosti i samoinicijative da pokazu dir. bolnice i predsednik opstine.
    Hajde sada da obezbedite dovoljno vakcina da se svi koji hoce vakcinisu! Oni koji nece nek cekaju Glavnog da im kaze sta da misle.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 9 =