kontejneri

Novi kontejneri za čistiju opštinu

Od prošlogodišnjih sredstava izdvojenih iz lokalnog budžeta za Fond za zaštitu životne sredine nabavljeni su kontejneri i kante u vrednosti od oko 13 i po miliona dinara. Osim četiri velike posude za prikupljanje komunalnog i reciklabilnog otpada, zapremine pet litara kubnih koje vozi autopodizač, kupljeno je i 100 stubnih kanti koje su već postavljene u centralnim gradskim ulicama, navodi stručni saradnik za zaštitu životne sredine u opštini Aleksinac Vladimir Nikodijević.

On dodaje da je iz istih sredstava obezbeđeno i dodatnih 75 kontejnera od 660 litara i oni će biti raspoređeni tamo gde za tim bude bilo potrebe.

– Takvi kontejneri već su korišćeni za pokrivanje seoskih naselja, a nova tura će služiti za dopunu. Na prostoru preduzeća Komunalne usluge postoji još uvek neraspoređena količina kontejnera iz prethodne nabavke, jer je postojao problem nedostatka lica, pratilaca vozila. Kada je taj problem rešen, nastao je drugi problem, to jest odbijanje uspostavljanja usluge u pojedinim naseljima, ali se nadamo da će i to narednih dana biti sređeno – kaže Nikodijević i smatra da bi ovo javno preduzeće sada trebalo da ima dovoljan broj kontejnera za uspostavljanje usluga na čitavoj teritoriji naše opštine.

Novina na gradskim ulicama su i plastični žuti kontejneri za odlaganje pet ambalaže, koji bi trebalo da olakšaju kako prikupljanje, tako i iznošenje ove vrste smeća, dok bi nove kante različitih boja, Javnom komunalnom preduzeću u pojedinim delovima grada trebalo da omoguće izdvajanje komunalnog otpada na mestu nastanka u domaćinstvima i kod pojedinih preduzetnika.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 11 =