Нове табле за младе баскеташе

Канцеларија за младе општине Алексинац и ове године наставља са праксом доделе спортске опреме месним заједницама у виду кошаркашких табли и лопти, а такође и мрежа за одбојку. Ове године обезбедили су и 12 табли од плексигласа израђене по Фибиним стандардима и правилима са зглобним обручима, а те табле биће достављене основним и средњим школама са територије наше општине које поседују фискултурну салу.

Stefan Đurić
Стефан Ђурић

Део средстава обезбеђен је од стране Министарства омладине и спорта кроз Јавни позив за спровођење омладинске политике на локалу по пројекту „Кошарка без граница”, а део средстава обезбеђен је из редовних средстава Канцеларије за младе.

‒ Циљ ове акције је стварање што бољих услова основцима и средњошколцима за бављење спортом. Ово је један вид подршке младима у руралним срединама за вођење здравог стила живота, то јест за рекреативно бављење спортом ‒ каже Стефан Ђурић, координатор Канцеларије за младе општине Алексинац. 

Табле и обруче од плексигласа добиће Основне школе „Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Вук Караџић” из Житковца и „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, као и Алексиначка гимназија. Што се тиче месних заједница, кошаркашке табле добиће Лужане, Прћиловица, Мали Дреновац, Витковац и Копривница, мрежу за одбојку Бован, а кошаркашке лопте Житковац.

Додела ваучера биће уприличена у четвртак, 18. априла од 11 часова у Свечаној сали Скупштине општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 7 =