Martin

Павић као див јунак

У организацији Савеза за школски спорт општине Алексинац, јуче је у Хали спортова одржано општинско такмичење основних и средњих школа у рукомету.

У категорији омладинки екипа „Алексиначке гимназије” је победила тим Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” са 4:0 и тако освојила прво место.

У конкуренцији омладинаца најбоља је екипа Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” испред Пољопривредне школе„Шуматовац” на другом месту и „Алексиначке гимназије” која је била трећа. На путу до победничког трона техничари су са 21:9 савладали гимназијалце, а са 24:4 екипу Пољопривредне школе „Шуматовац”. Пре тога, „Шуматовац” је са 11:7 славио против гимназијалаца.

Када је реч о пиониркама, без премца је била екипа Основне школе „Вук Караџић” из Житковца. У финалу су Житковчанке поделиле мегдан са вршњакињама из алексиначке осмолетке „Љупче Николић”. У регуларном току било је 4:4, а на пенал-рулету више среће имале су девојчице из Житковца које су славиле са 3:2. Дакле, прва је школа „Вук Караџић”, друга „Љупче Николић” из Алексинца, а трећа „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника.

Vuk Karadžić
Екипа Основне школе “Вук Караџић” из Житковца

У категорији пионира такмичиле су се екипе из пет основних школа. У финалу је екипа „Стојан Живковић Столе” из Трњана са 5:4 победила тим школе Вук Караџић” из Житковца. Пре тога дечаци из Трњана убедљиво су савладали своје вршњаке из Катуна са 10:0 и Суботинца са 10:1.

Stojan Živković Stole
Екипа ОШ “Стојан Живковић Столе”, Трњане

Интересантан је податак да је екипа трњанске школе постигла укупно 25 голова, а од тога, веровали или не, чак 22 пута противничке мреже је погодио леворуки нападач ове екипе Мартин Павић. Очигледно, ради се о врло талентованом 15. годишњаку који је свој таленат за спорт већ изказао у неколико наврата. Тако је пре неколико дана на међуокружном такмичењу у атлетици, убедљиво освојио прво место у бацању кугле и пласирао се за републичко такмичење, а сутра ће се у овој дисциплино опробати на републичком такмичењу у Сремској Митровици.

Мартине, држимо ти палчеве!

На насловној фотографији: Марко Терзић, председник Савеза за школски спорт и Мартин Павић

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 17 =