Омладински хор уписује нове чланове

Омладински хор Центра за културу и уметност у Алексинцу је већ неколико година стециште окупљања младих људи од 14 до 24 година, заљубљеника хорског певања. Од вечерас овај хор врши упис нових чланова, па је то прилика да заинтересовани млади из града и околних насеља постану саставни део овог успешног колектива.

‒ Ми имамо пробе сваке среде од 19:00 часова у просторијама Центра за културу и тада и вршимо пријем нових чланова. Пропозиције за пријем су, наравно, пре свега таленат за музику и певање, а онда и добра воља и све остало што иде уз то ‒ каже Миља Миловановић, диригент Омладинског хора ЦКУ.

Према речима наше саговорнице за сада има интересовања и то углавном међу ученицима средњих школа, али међу полазницима има и основаца.

‒ Ми смо у принципу заинтересовани увек за нове певаче јер то је првенствено и циљ постојања омладинског хора да се млади људи друже, да у слободно време науче нешто ново и да певају ‒ објашњава професорка Миља.

Омладински хор Центра за културу и уметност Алексинац је у протеклом периоду имао неколико запажених наступа и већ је заузео место у хорском животу наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =