Новчана помоћ женама за адаптацију просторија за прераду воћа и поврћа

Након практичних радионица, обуке на тему онлајн продаје пољопривредних производа у оквиру пројекта „Развој женског агро-предузетништва у Југоисточној Србији”, које су одржане крајем прошле и почетком ове године, током месеца априла реализован је и конкурс за доделу новчаних средстава женама које се баве прерадом воћа и поврћа.

Конкурс је имао за циљ да се унапреде хигијенско-санитарни услови на активним пољопривредним домаћниствима у овој области, за потребе адаптације просторија за прераду, скадиштење и продају пољопривредних производа. У циљу превентивне заштите од вируса Ковид-19 и у складу са мерама надлежних институција, пријаве за конкурс су подношене електронским путем.

Једнократну и бесповратну помоћ у виду грађевинског материјала добиле су 42 жене са територије општине Алексинац, Ражањ и Књажевац. Укупан износ додељене помоћи износи нешто више од 18.000 евра, а одобрена средства, у највећем броју случајева, биће употребљена за обезбеђивање санитарних чворова, облагање просторија водоотпорним материјалима, проширавање просторија за прераду воћа и поврћа, замену дотрајале столарије и набавку изолационих материјала.

Конкурс је реализован у оквиру пројекта „Развој женског агро-предузетништва у Југоисточној Србији” који суфинансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Словеније и Каритас Београдске надбискупије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 1 =