Нова шанса за добијање општинских субвенција за замену столарије, пећи и котлова

Општина Алексинац је продужила рок трајања Јавног позива за доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији општине Алексинац за 2022. годину до петог септембра.

Као разлог за продужетак рока трајања Јавног позива, наводи се препорука Министарствa рударства и енергетике, како би се у додатном временском периоду пријавило што више заинтересованих лица.

Јавни позив је упућен власницима кућа и станова, који желе да замене спољне прозоре и врата, затим за набавку и инсталацију котлова на природни гас, набавку и инсталацију котлова на биомасу или замену постојећег грејача простора ефикаснијим. Јавним позивом обухваћена је и замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора, као и набавка и уградњa топлотних пумпи и пратеће инсталације.

Висина појединачних субвенционисаних средстава је ограничена, а учешће заинтересованих грађана је најчешће 50 одсто од вредности инвестиције. Конкурсна документација за Јавни позив може се преузети на званичној интернет презентацији општине Алексинац, или на пријавници Општине.

Рок за подношење пријава је закључно са 5.септембром 2022. године. Од документације потребно је: попуњени, потписани и одштампани пријавни образац у три примерка, један оригинал и две копије и пратећа документација, која се доставља у затвореној коверти лично на писарници Општинске управе општине Алексинац, или препоручено поштом на адресу која је назначена у јавном позиву.

Интегрални текст Јавног позива заинтересовани власници станова и кућа могу погледати на званичном сајту Општине Алексинац или на нашем интернет порталу alpress.rs.

« од 6 »

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + sixteen =