Бонтон у позоришту

За овогодишњи 6. Позоришни фестивал за децу „ЗИПО 2023” влада велико интересовање и пре почетка сваке представе приметна је велика гужва у холу Дома културе. То доводи до кашњења почетка представе, а кашњењу доприноси и споро размештање публике.

Организатори фестивала, Градско позориште „Театар 91” моле посетиоце да обавезно понесу нумерисане плац-карте које имају, и да испоштују број реда и седишта који је на карти.

Такође, од данас је и другачије радно време билетарнице, а све с разлогом да не буде кашњења представа.

− Молим родитеље и све љубитеље позоришне уметности и представа за децу, да од данас до краја фестивала, до недеље 21. маја, поштују почетак представе. Представе нам почињу у 19 часова. Карте ће се на благајни продавати до 18 часова и након тога ће публика кренути да улази у салу да би се до 19 часова испоштовала процедура уласка у салу и да свако своје место нађе, да седне, да се деца мало припреме и да просто имамо времена и ми као домаћини помогнемо публици да се снађе у сали − рекла је Милена Рашић, директорка позоришта.

Препорука је као и у сваком позоришту, да публика пре почетка представе искључи телефоне, не користити храну, сунцокрет, кокице.

− Потребна је и нека кућна едукација да родитељи са својом децом причају, да не буду ни они иницијатори свега тога. Сат времена, 45 минута, није много да деца буду стрпљива и да се не баве храном. Док представа траје покушајмо да испоштујемо глумце и не одвучемо им пажњу неким нашим ситним личним пропустима − додала је директорка Рашић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − one =