Нова машина за уређеније саобраћајнице

Трактор са мултифункционалном руком, тарупом и прикључцима од скоро је део возног парка Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност Алексинац.

Ново радно возило биће коришћено за одржавање путног појаса на подручју општине, сечу грана и шибља, чишћење канала и допринеће ефикаснијем раду овог предузећа. Овом предузећу је ова машина била преко потребна с обзиром на то да су одржавање путног појаса радили старом машином „унимагом” који је дотрајао, што нам је и потврдио први човек овог предузећа Новица Драгићевић.  

− Имали смо страховитих проблема око његовог одржавања, јер резервних делова нигде нема да се купе у нашој земљи, па смо морали да радимо увоз преко одређених добављача. Време набавке делова је дуго трајало, а о цени да не причам, колико је то било скупо. Овом машином ћемо наше радове квалитетније да одрадимо, и на време, тако да ће наравно бити и повећана безбедност на нашим путевима − каже Драгићевић.

Куповину мултифункционалног трактора финансирала је локална самоуправа издвајањем скоро 14 милиона динара са ПДВ-ом. Лаицима је ова цена можда изузетно висока, али у овом предузећу кажу да су изузетно добро прошли са набавком.

− Не ради се о трактору. Јесте трактор као погонска машина, али то је радна машина, једна од најјефтинијих у овој комуналној области, гледајући „унимаг” који је дупло скупљи него што смо ми узели овај трактор. Ту није само он као трактор, него мултифункционална рука на коју могу да се каче разни прикључци − појашњава директор Драгићевић.

Поред трактора и мултифункционалне руке купљено је још пет прикључака за ту машину, чиме ће да одржавају путне појасеве и канале на свим локалним путевима.

Извор фотографија: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 1 =