Нова донација за алексиначки Здравствени центар

Општа болница у Алексинцу је једна од десет здравствених установа у Србији која је захваљујући донацији постала богатија за нови апарат за скрининг слуха, намењен за породилиште.

То је донација канадске хуманитарне организације Лајфлајн, која је под покровитељством краљевске породице Карађорђевић, прикупила неопходна средства. Предаја је обављена јуче у Краљевском двору у Београду уз присуство представника Министарства здравља и мисије Амбасаде Канаде у Србији. Престолонаследник Александар и принцеза Катарина свечано су уручили донације представницима десет српских болница, напоменувши да никада не сме да се престане са подршком нашим здравственим установама, јер је то борба и за бољу будућност деце. Овај брачни пар нагласио је да је њихова дужност да увек буду ту за народ Србије и Републике Српске.

Примопредаји је испред Опште болнице Алексинац присуствовао др Горан Видић, в.д. директора Здравственог центра Алексинац, који је ову информацију поделио и на свом Фејсбук профилу.

Овај уређај поред Алексинца добиле су и Опште болнице у Ваљеву, Врбасу, Врању, Вршцу, Кикинди, Параћину, Ћуприји, Пожаревцу и Смедереву.

Извор информација и фотографија: Званични сајт Краљевске породице Србије.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 3 =