Nišvil

„Нишвил онлајн” од вечерас до недеље

Уместо на Тврђави публика 26. Нишвил џез фестивала вечерас ће из својих домова пратити део фестивалског програма путем лајв стрима. „Нишвил 2020 онлајн” отворен је данас и трајаће до недеље, 16. августа, а том приликом на Летњој позорници одржаће се 15-ак концерата који ће бити емитовани уживо путем линка http://nisville.com/live-stream/.

Nišvil
Програм „Нишвила 2020 онлајн”

Директор фестивала Иван Благојевић данас је испред Нишвил џез музеја у нишкој Тврђави представио програм и званично отворио „Нишвил 2020 онлајн”. Уместо традиционалног пресецања врпце, директор је ово специфично фестивалско издање отворио пресецањем лубенице, уз звуке Хербија Хенкока Watermelon man – Продавац лубеница.

Nišvil
На отварању је представљен и „Nišville jazzcycle“ – јединствено возило на педале за седам музичара, са којег су нишки џезери извели програм џез стандарда; фото: Зоран Ћирић

Организатори су изразили наду да ће се у наредном периоду поправити епидемиолошка ситуација, те да ће бити услова да се највећи део програма овогодишњег фестивала одржи од 17. до 20 септембра.

Аутор насловне фотографије: Зоран Ћирић

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =