Нишлијама почасти, победник упецао 3,5 кг рибе

На Бованском језеру одржано такмичење у лову рибе удицом у категорији јуниора и сениора. Такмичење су организовали Спортски савез, Савез за школски спорт, Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА) и Спортско удружење Риболовац из Алексинца.

Такмичење у јуниорској категорији одржано је у склопу Дечје недеље, а надметало се 17 такмичара. Прво место са 155 грама рибе освојио је Стеван Петровић, Немања Миљковић је упецао 75 грама и освојио друго место, док је Алекса Маринковић са уловом од 60 грама био трећи. Награђени су пехарима, захалницама и медаљама. У знак сећања на ово такмичење медаљама су награђени и остали такмичари.

Када је реч о  надметању у конкуренцији сениора, на црту је изашло девет екипа из Ниша (Нишава и Наис), Бора (Поштар), Баточине (Лепеница 2018), Сврљига (Тимок), Варварина (Темнић)  и Алексинца (Бистро, Риболовац 1  и Риболовац 2).

Прво место освојила је Организација спортских риболовца Нишава из Ниша са осам секторских поена и уловом од 8.135 грама. Друга је екипа ОСР Тимок из Сврљига такође са осам  секторских поена и уловом од 7.685 грама. На треће место пласирали су се домаћини такмичења, прва екипа Спортског удружења риболоваца Риболовац из Алексинца. Они су освојили девет секторских поена и упецали 8.010 грама.

Најбољи на стази је Милан Тошић из сврљишког Тимока са уловом од 3.455 грама.  Он је уједно и победник првог сектора, други је Драган Владисављевић (Поштар, Бор,  3.230 гр), а трећи Влада Живадиновић (Нишава, Ниш, 3.045 гр). У другом сектору најбољи је Душан Живоиновић из нишког Наиса који је уловио 2.545 грама рибе, испред Николе Петровића (Тимок, Сврљиг, 2.340 гр) на другом, и Александра Митића (Нишава, Ниш, 2.140 гр) који је био трећи.

Победник трећег сектора је Слободан Дане Крстић (Риболовац 1, Алексинац, 3.385 гр), други је Милош Јовановић (Нишава, Ниш, 2.945 гр), а трећи Јовица Вељковић (Наис, Ниш, 2.115 гр).

Најбоље пласирани такмичари награђени су пехарима, медаљама и захвалницама.

– Услови за пецање били су изузетно лоши, падала је киша и дувао ветар и риба је слабо радила. Пецале су се углавном деверике, бодорке и гргечи – казао је за наш портал Братислав Станковић, судија на овом такмичењу, иначе председник ОСР Бистро из Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 10 =