Naslovna - ruske knjige

NIS donirao knjige Aleksinačkoj gimnaziji

Biblioteka Aleksinačke gimnazije od danas je bogatija za više od stotinu udžbenika i stručne literature na ruskom jeziku koju će pre svega koristiti učenici bilingvalnog srpsko-ruskog odeljenja. Knjige su obezbedili zaposleni NIS-a koji su se odazvali pozivu „Kluba volontera”.

− Još jednom bih da se zahvalim kompaniji NIS na ogromnoj podršci koju imamo poslednjih šest godina. Sve je počelo 2014. godine u okviru projekta ‘Energija znanja’, otvaranjem učionice za informatiku koja je sada kabinet za ruski jezik. Takođe, od 2015. pa do sada ostvarili smo mnoge zajedničke projekte. Kompanija NIS nam pomaže da unapredimo našu nastavu, a ovaj projekat samo će još više doprineti unapređenju nastave ruskog jezika u Aleksinačkoj gimnaziji − podsetila je direktorka Aleksinačke gimnazije Danijela Veljković na saradnju sa ovom kompanijom prilikom otvaranja svečanosti upriličene u čast gostiju, volontera iz NIS-a. 

Prisutnima se ovom prilikom obratila i predstavnica „Kluba volontera” NIS-a Jovana Popović koja je istakla da kompanija posebnu pažnju poklanja razvoju obrazovanja na lokalnom nivou i doprinosi poboljšanju kvaliteta obrazovanja mladih.

− Ovde smo danas da obeležimo uspešan kraj volonterske akcije razmene literature između Srpskog centra u Nižnjem Novgorodu i Aleksinačke gimnazije. Drago mi je da smo bili posrednici u ovoj divnoj akciji i uvereni smo da će knjige koje su danas pristigle u Aleksinac produbiti znanje ruskog jezika, kako bilingvalnog odeljenja, ali i svih drugih đaka koji budu želeli da steknu šire znanje na ruskom jeziku. Takođe, uverena sam da je ovo samo još jedna stanica i da naši uspešni projekti tek treba da se nastave − dodala je Popović. 

Volonterska akcija pod nazivom „Darujemo knjige deci za učenje srpskog i ruskog jezika” organizovana je povodom deset godina poslovanja Gasprom njefta u Srbiji. Pored knjiga na ruskom jeziku koje su stigle u Aleksinac, prikupljena je i literatura na srpskom koja je „otputovala” u Rusiju Srpskom centru pri Univerzitetu „Lobočevski”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two + 10 =