Нигеријац Виктор брани боје Брђанке

И овог лета, у паузи до почетка јесењег шампионата Регионалне лиге, футсалери алексиначке Брђанке брусе форму на бројним турнирима у малом фудбалу у нашем граду и околини.

До сада су успешно учествовали на два турнира у Алексинцу, а сада се такмиче на Ноћном турниру у малом фудбалу „Корман 2022”. Пажњу љубитеља фудбала у овом лепом моравском селу скренули су, пре свега, одличним играма и лепим резултатима, којима доприноси и Виктор Амос, фудбалер из главног града Нигерије, Абуџе. Виктор је у Србији од 2018. године, играо је за прволигаше Младост из Лучана и Слогу из Краљева, а у међувремену се и оженио једном Крушевљанком.

− Виктор је у клуб дошао захваљујући нашим играчима из Крушевца са којима се дружи. Лепо смо га прихватили,труди се максимално… Ако наредне године добије држављанство, регистроваћемо га за Брђанку − каже председник клуба Милан Ђорђевић и додаје да ће до јесени, поред сениорске екипе, бити формирана и екипа састаљена играча до 19 година која ће се укључити у одговарајуће такмичење на нивоу Фудбалског савеза Региона источне Србије.

Из клуба су упутили позив талентованим дечацима који су рођени 2004, 2005, 2006. или 2007. године да се прикључе припремама екипе које ће стартовати 1. септембра под стручним надзором тренера Димитрија Антића.


Никола и Василије најбољи

На турнирима у нашем граду двојица играча Брђанке били су међу најбољима. Тако је Никола Стојановић, који је играо за екипу Доктори, на турниру „Алексинац 2022” проглашен за најбољег младог играча, док је Василије Алексић (играо за Логориште) понео епитет најбољег играча на турниру за фудбалере до 20 година „Палилулац 5”.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + ten =