Незаборавно дружење у „Вожду”

Школска година је почела, и већ у првој недељи, у топлом септембарском дану, синоћ је двориште Основне школе „Вожд Карађорђе” постало чаробно место дечје радости, игре, песме и пријатељства. Како би се подстакао развој културе и уметности међу децом свих узраста, покренут је пројекат под називом „Четвртком у Вожду”. Сваког четвртка, смењивањем аутора, разних културно-уметничких програма, сви ученици и њихови родитељи, имаће прилику да се друже и науче нешто ново.

Почетак овог програма био је у знаку поетско-музичке вечери у коме су наступили Паки, Бата и Цвекла, односно Милош Паовић, Бата Мајкић и Игор Цветковић, као и Стефан Милошевић. Концерт су чиниле прецизно одабране песме, тачније специфичан избор поезије за децу, који је био шаљивог и едукативног карактера. Како је намењен публици свих узраста, прилагођен је и родитељима ученика, па су се на тренутак и они вратили у детињство избором песама из њихових времена, а деца су уживала и у тим старијим али незаборавним музичким хитовима.

Како нам је директорка ове образовне установе објаснила, у склопу тематске наставе, ове недеље се обрађивала тема под називом „Вожд је породица”, а јуче је био дан намењен другарству. Пре почетка концерта, директорка ове школе, Маја Радоман Цветићанин нам је појаснила важност овог пројекта, развоја културе и дружења.

– Сваког четвртка код фонтане испред Вожда смењиваће се уметници, наши суграђани, они који желе да покажу да Алексинац живи пуним културним животом, и да покажемо деци на примеру и моделу да се култура негује од првих школских дана и да не долази култура код нас код куће, него морамо мало да напустимо удобност свог дома и да се сусретнемо са песмом и глумом уживо. Имаћемо филмске, позоришне и хорске вечери, тако да верујем да ће ових седам четвртака, који су пред нама, бити задовољство и родитељима и деци – каже директорка.

Када је реч о следећем наступу, у сколу програма „Четвртком у Вожду” малишане ове школе следеће седмице у истом термину очекује наступ Мешовитог хора „Шуматовац”. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 3 =