Невреме протутњало средином општине

Невреме које је у више наврата јуче прелазило преко територије наше општине, према свему судећи, највише воденог талога оставило је на правцу од Гредетина, преко Алексинца, па према Суботинцу.

Како стоји на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије, јуче је највише воденог талога измерено у Гредетину и то 46,4 литра кише по метру квадратном. На мерном месту у Глоговици је било 31,6 литара, а у Суботинцу 29. На осталим мерним местима забележено је неколико пута мање падавина, па је тако у Рсовцу било 13,8 литара, у Мозгову 8,2 литра, а у Моравцу за пола литра више. Најмање је било у Породину, само 5 литара воденог талога по квадрату.

Ове падавине су јуче направиле велику пометњу у саобраћају, али и у граду, јер су били пљускови и велика количина кише је пала у кратком временском периоду, али за сада нема бојазни од изливања Јужне Мораве. Тренутни водостај Мораве је 13 центиметара испод њеног редовног нивоа и са сваким сатом расте за неколико центиметара, међутим, до нивоа редовне одбране од поплава има још три метра.

Фотографија: Ирена Димитријевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − six =