Нестварне слике из околине Алексинца

Општина Алексинац није значајно место на туристичкој мапи Србије, али има шта да понуди намернику који дође на овe просторe. Осим верских и историјских знаменитости, ту је и прелепа и врло занимљива природа. Наравно треба обићи манастир Свети Стефан у Липовцу, Руску цркву у Горњем Адровцу, Делиградске шанчеве и друге локалитете из ове категорије.

Разноврсно је и природно окружење па у њему могу да уживају и љубитељи равнице, предео око Јужне Мораве, као и присталице брдовитих и планинских предела, као што су обронци шумовитог Јастрепца. С друге стране су и планине Буковик и Озрен.

Један од тих прелепих предeла усликала је и наша екипа. Поглед из равнице према планини, уз живописне боје на небу су створиле слику за памћење. Ако сте и ви уснимили предео који репрезентује неки крај општине Алексинац, били би вам захвални да нам пошаљете ту фотографију. Најуспешније ауторе, по оцени стручног жирија, контактираћемо и њихове фотографије објавити и симболично наградити.


  • Фотографије морају бити ауторске, у дигиталном фортмату .jpeg, минималне резолуције 6 мегапиксела (резолуције 3000х2100 пиксела), уз стандардну обраду у фотошопу. У обзир долазе колорне и црно-беле фотографије.
  • Максималан број фотографија по аутору/фотографу је четири (4). Фотографије означити у следећем формату (име и презиме, назив фотографије, место фотографисања и број фотографије).
  • Фотографије послати на мејл fotograf.alpress@gmail.com, најкасније до 15. децембра ове године.
  • Фотографије које не одговарају задатим параметрима нећемо узети у разматрање.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − three =