Dom kulture

Биоскоп добија ново рухо

Филмски центар Србије одобрио је пројекат Центра за културу и уметност Алексинац у области преддигитализације биоскопа. За радове по овом пројекту Филмски центар је издвојио 950.000 динара, док ће недостајући део средстава обезбедити локална самоуправа.

− Преддигитализација подразумева израду пројектне документације и адаптацију простора сале и бине, с обзиром да је Дом културе рађен пре 40 година. У време његове изградње нису били стандарди по којима се данас реализују програми у установама културе. Много тога треба да се доведе у ред и да се стандардизује, тако да је ово први корак у сређивању Дома културе, односно нашег биоскопа − објашњава Маја радоман Цветићанин, директорка Центра за културу и уметност Алексинац.

У овој установи сматрају да су све добили захваљујући чињеници да биоскоп у Алексинцу деценијама ради, да никада није престајао са радом, чак и у оно време када су велики биоскопи широм Србије престали да раде. Алексиначки биоскоп је залагањем ентузијаста који су радили у њему опстао све време и надају се да ће и у будуће време са побољшаним условима, техничким и технолошким, донети једну лепу страницу алексиначког биоскопа. Овим пројектом на добитку је и филмска публика у граду на Моравици која ће надаље више уживати у биоскопским пројекцијама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 11 =