akcija krv

Нечије мало, туђе много

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша данас је одржао још једну акцију добровољног давања крви, другу у овом месецу.

Акција је одржана у просторијама Центра за културу и уметност, позиву да дају крв одазвало се 42 добровољних давалаца, а прикупљена је 41 јединица крви.

−Не зна се у ком тренутку и која ће крвна група затребати пацијентима тако да овим путем позивам све добровољне даваоце да се одазову наредним акцијама, јер нечијих пет минута је некоме цео живот. За сада су залихе стабилне у Заводу за трансфузију крви, али потребне су нам све крвне групе и добродошли су сви који желе да дају крв − поручује Др Мирјана Тодоровић Симовић из Завода за трансфузију крви из Ниша.

transfuzijaОрганизатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 13 =