Ко су чланови нове алексиначке владе?

Алексинац је пре два дана добио и нову владу, а у фотеље већника село је њих седморо. У новом сазиву Општинског већа доминира Српска напредна странка са пет представника, а по један већник је из редова ПУПС-а и Јединствене Србије.

Marija Stamenković За разлику од претходног, у новом сазиву алексиначке владе нашла се и једна припадница женског пола – Марија Стаменковић, која је испред СНС-а у претходна два мандата била одборница у СО Алексинац. Једина жена у новој влади запослена је у Основној школи за ученике са сметњама у развоју „Смех и суза” као наставник техничког и информатике. У њеној биографији стоји да је дипломирала на Високој техничкој машинској школи струковних студија у Трстенику, затим на Факултету техничких наука у Чачку, где је завршила и мастер студије стекавши звање мастер професор технике и информатике.

У нови сазив испред напредне странке ушла су и четворица мушкараца, Ивица Марковић, Дејан Стефановић, Александар Стефановић и Бојан Николић.

Ivica Marković Ивица Марковић из Алексинца, по образовању је пољопривредни техничар. Запослен је у Установи „Липовац” на радном месту „референт угоститељства”. 

 

 

Dejan Stefanović Дејан Стефановић из Алексинца, завршио је Вишу педагошку школу у Алексинцу и Учитељски факултет у Врању. Запослен је у Основној школи „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику. 

 

Aleksandar Stefanović Александар Стефановић из Алексинца, завршио је основну школу у Добрујевцу и Катуну, а средњу у Алексинцу и Сарајеву. До прошле године радио је као професионално лице у Министарству одбране, тј. Војној полицији и Војнобезбедној Агенцији. Учесник је ратних сукоба на простору бивше Југославије, а већи део каријере провео је на аеродрому Слатина код Приштине. У више наврата је био у Управном одбору Ловачког удружења „Делиград” Алексинац.

Bojan Nikolić Бојан Николић из Прћиловице, завршио је Алексиначку гимназију, а запослен је у Полицијској станици Алексинац на радном месту „група за управне послове”.

 

У новој општинској влади нашла су се двојица већника из претходног сазива. Поред Дејана Стефановића који је реизабран на ово место, још један мандат добио је и Радул Стојановић представник ПУПС-а. Он је и најстарији већник у новом сазиву.

Radul Stojanović Радул Стојановић рођен је у селу Јабуковик, у општини Црна Трава, а данас живи у Горњем Сухотну. Члан ПУПС-а је од оснивања партије, 2005. и у два мандата био је одборник ПУПС-а у Скупштини општине Алексинац.

 

Goran Petković Члан нове владе је и Горан Петковић из Јединствене Србије, која је на овим изборима после дужег времена учествовала у коалицији са СПС-ом. Петковић, који је и лидер Општинског одбора ЈС у Алексинцу, у претходном мандату био је одборник тада опозиционе Јединствене Србије. „Рођен је у селу Црна Бара, а већ дужи низ година је у приватном сектору, Директор је и оснивач фирме „АЛПЛАСТ”, а својевремено је основао и фирму VIP Security коју данас води његов син Марко Петковић”, стоји поред осталог у Петковићевој биографији.

Ново Општинско веће формирано је у складу са изменама Статута општине, које подразумевају да се због пада броја становника у општини на испод 50 хиљада број већника са девет смањи на седам.

Фото: Општина Алексинац 

 

3 коментара

  1. Znači Marija naučila da uključi kompjuter?? Čuj Trstenik, čuj Čačak, prevara do prevare, jedino u čemu je ona master je u prepisivanju, tu stvarno nema boljeg prepisivača od nje, e Srbijice moja jadna…

  2. Stvarno nisam tip koji potcenjuje ili precenjuje po stepenu obrazovanja ali, skupstina je mesto koje bi trebalo da okupi zaista obrazovane ljude, one koji se po necemu isticu (mislim na realne kvalitete)… Mnogo je strasno dokle smo kao drustvo stigli, na svim nivoima vlasti ali i funkcionisanja.

  3. Poštovani,
    da li bi autor mogao da pojasni za koje resore su većnici zaduženi ponaosob. Možda i jedan niz intervjua sa predsednikom i većnicima oko planova za sledeće četri godine u vezi sa razvojem opštine.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − one =