Sport

Гимназија и „Љупче”, па сви остали

На основу постигнутих резултата у спортским такмичењима у току минуле школске године, Управни одбор Савеза за школски спорт општине Алексинац синоћ је прогласио и наградио најбоље школе и најбоље појединце.

Алексиначка гимназија је најбоља међу средњим школама, а ученица ове школе Валерија Динић је понела титулу најбоље спортисткиње у конкуренцији омладинки, док је у категорији омладинаца за најбољег спортисту проглашен Марко Цандер, ученик Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.
Алексиначка осмолетка „Љупче Николић” најбоља је у конкуренцији основних школа. Њени ученици Матија Котник и Сташа Манасић проглашени су за најбоље у категорији пионира, односно пионирки.
Најбоље школе и појединци награђени су пехарима и дипломама. Најбоље школе овога пута добиле су на дар и прелазни пехар који ће, како је речено, моћи да задрже у трајно власништво уколико пет година заредом буду проглашене за најбоље.

Плакета за велики допринос развоју школског спорта и физичког васпитања уручена је недашњем професору Алексиначке гимназије, а сада пензионеру Кости Црнчевићу, иначе једном од оснивача Савеза.

– До средине марта ове године, када су школе престале да раде због епидемије ковида-19, организовали смо општинска такмичења у стоном тенису, кошарци, одбојци и малом фудбалу за девојчице и дечаке из основних и средњих школа и одлазак победничких екипа на окружна надметања – рекао је, говорећи о раду у протеклој школској години, Бојан Тодоровић, председник Скупштине Савеза за школски спорт општине Алексинац.

– После проглашења епидемије, у сарадњи са Удружењем педагога физичке културе Србије, Савез је пружио помоћ наставницима у дигиталној обуци за наставу на даљину и у самој настави на даљину. Ангажовали смо се и на опремању школа реквизитима и опремом за рад спортских секција и били укључени у израду документације за изградњу атлетске стазе на Градском стадиону и за фудбалски терен на Ташу. Такође, у сарадњи са Канцеларијом за младе, Спортско-рекреативним центром Алексинац (СРЦА) и Општином били смо активни у опремању балон сале и у активностима на постављању тартан подлоге на школским игралиштима на Алексиначком Руднику и у Житковцу –истакао је Тодоровић.

Фото: Драган Милошевић 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − four =