Небезбедно понашање школараца више од кућног васпитања?

Ко је одговоран за овакво понашање или не понашање? Школа или родитељи? То је питање већине алексинчана који пролазе делом града испред Дома културе. Сви се питају где је нестало кућно васпитање.

Иако на фонтанама јасно стоји да вода није за пиће и да због безбедности не треба дирати воду, а камоли улазити у фонтане, ученици алексиначких основних школа се редовно уз вриску прскају, па буду мокри до голе коже. Није редак случај да попрскани буду и случајни пролазници.

 

 

 

 

Међутим, поставља се још једно питање. Фонтана се налази на јавној површини, па ко је одговоран ако се неко дете “не дај боже” повреди скачући по фонтани или дође до инфекције због прљаве воде? 

10 коментара

 1. Ово је потпуно нормално, деца једноставно немају где да се купају и уживају на Сунцу. Пре 30 година и више ја сам са својим другарима у Алексинцу имао какав такав базен, и уживали смо! Ми људи немамо један обичан градски базен! А каква би тек лепота била да имамо Аквапарк! А може се, није то нека астрономска инвестиција. Сви би уживали, децу не би интересовале фонтане, народ генерално би се лепше осећао. Треба више здравих људи који пишу здраве пројекте, не неке досадне глупости већ пројекти за опште добро. Ајд, плајваз у шаке па бар нек стигне следеће године пошто од ове нема ништа а до тада пустите децу да уживају, нажалост то је све што имају…

   1. Где код Турчина у хотел да идем за милион динара? Нека хвала, само иди уживај…

 2. Mnogo što-šta fali u Aleksincu. Prvo jedna Java garaža da se sklone kola sa ulice. Parkirališta gde mogu kola da se parkiraju i da se naplaćuje parking. Svi bi hteli da se parkiraju u centar ili ispred prodavnice gde pazare. Postoji bazen kada se predje moravski most prema Žitkovcu ali tamo niko ne ide na kupanje

  1. Ма да јавна гаража и све ће да буде сређено, сви аутомобили ће да похрле тамо. Да, слажем се нека је направе али чињеница је да увек али увек има слободних места и код Брђанке и код Таша, само што је тешко јелте да се прошета по ауто до тамо, Алексинац је огроман град… А тај базен према Житковцу је потпуно неприступачан и на безвезе месту, није баш да ће ови клинци да упале ауто који немају и да оду тамо, а да иду пешке то је тек опасно јер би морали на самом путу да корачају до тамо.

 3. Ja sam svakog dana išao iz Žitkovca 3km da se kupam na Moravi pešice nisam ni bicikl imao pa sam bio zdrav nije mi smetalo 6km dnevno hodanje. Danasnja deca ne mogu ni 200m da hodaju

 4. Ajde bre pustite decu da se igraju. Svaka generacija pre se igrala isto ovako na staroj fontani u centru koju ste inace unistili. Dokle god je ove dece koja divljaju po centru bice i Aleksinca.

 5. Pravo pitanje je šta će nama fontana čiju vodu ne smeš ni da dodirneš zbog rizika od strujnog udara, a kamoli da je piješ. Ko je odgovoran za tu grobnicu od fontane, opasnu po život? A deca i treba da se prskaju u fontani, vi li ste bili drugačiji kao dete? Ne daj bože da penzioneri počnu da se valjaju po njoj…

 6. Moje dete se prskalo na fontani juce.. I ako je… Dete koje je 5,0 prosek, dete koje je vrlo uspesan sportista, nimalo nevaspitan, bas suprotno… Neka uzivaju deca….

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 1 =