Богат програм за сеоску славу

Након скоро две године паузе, због епидемије, порта мозговске цркве у Слатини јуче је била крцата народом. Мештани Мозгова су са гостима прославили Духовски понедељак – славу села, па су се након литије до старих записа обрели у дворишту храма који је од пре неколико дана посвећен овом празнику.

У касним послеподневним часовима посетиоци су имали прилику да уживају у богатом културно-уметничком програму. Поред тамошњег Културно-уметничког друштва „Буковик”, наступила су Културно-уметничка друштва „Корени” из Београда, „Слобода” из Руменке и „Дејан Јовановић- Деша” из Тешице. Част да отворе програм имали су малишани, полазници Духовне радионице, који су под вођством Љиљане Мијаиловић одпевали сплет песама.

За време програма додељени су и пехари екипама које су се тог дана надметале у спремању гулаша у котлићу. Ово такмичење је одржано другу годину заредом, а стручни жири је био мишљења да треће место заузима гулаш који је припремила екипа „Гулаш од срца” из Вукашиновца.  Друго место је припало Николи Станојевићу из Вакупа, док првопласирана екипа састављена од мештана Мозгова највероватније није имала веру у своје умеће, па се такмичила под називом „Смупи па расипи”.

Иначе, сав приход од овогодишњег Тројичиног сабора прослеђен је за обнову цркве Свете Петке у делу Мозгова познатијем као Река.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + fourteen =