„Наше вече” пуно поезије, емоција и доброг ритма

У Великој сали Дома културе синоћ је уз велико интересовање публике, пре свега дама, глумац Иван Босиљчић одржао један изванредан концерт пун емоција под називом „Наше вече”.

Присутнима у сали познати глумац изводио је поезију великих писаца руске, али и српске књижевности. Салом су одзвањале речи Јесењина, Ракића, Бодлера, Симонова, али и речи песама познатих балканских кантаутора.

Посебну пажњу привукли су стихови Велимира Рајића „На дан њеног венчања” које је на један заиста посебан начин пун емоција изнео сам глумац. Те стихове говорио је и током свог гостовања 2018. године, а за које везује занимљиву причу о којој радо говори, а то је рецитовање тих стихова заједно са овдашњом публиком.

‒ Говорећи тада стихове „На дан њеног венчања”, сетио сам се да је управо овде у Алексинцу рођен Велимир Рајић и да ја говорим оно што је он нама оставио као завештање, шта више публика која је шапутала стихове у глас са мном ме је на то навела и ја за ове четири године колико радим овај програм, није прошао ни један наступ било у иностранству или овде код нас, а да ја нисам испричао ту причу ‒ открио је Иван Босиљчић у разговору након концерта.

На сцени уз глумца нашли су се и фантастични музичари. Пре свега гитариста Зоран Стојановић, који је неколико деценија свирао са највећим извођачима фада у Португалу, а потом и Горан Ковачић, познати композитор и професор гитаре и Никола Усаровић за перкусијама.

Уметничко музичко вече било је употпуњено и сценским наступом, а публика је пратила глумца емотивно и уз овације, певајући познате стихове. На самом крају концерта, уз дуге и гласне аплаузе, глумац се са још неколико нумера опростио од овдашње публике.


Хуманитарна изложба портрета

Пре почетак самог концерта у холу Дома културе посетиоци су могли да разгледају изложбу портрета знаменитих жена из Србије, које је насликао уметник Дамир Ђорђевић. Ова изложба, поред свог уметничког карактера имала је и хуманитарни, јер су се портрети могли купити за симболичну цену тако што се произвољно новац за њих убацивао у кутију на штанду Црвеног крста Алексинац. Сав приход са ове хуманитарне изложбе намењен је за помоћ у лечењу наше суграђанке Аните Николић.


Погледајте и остале фотографије које смо забележили:


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + four =