Народна кухиња ради и у овој години

Тренутна економска ситуација оправдава постојање Народне кухиње у Алексинцу која ради у оквиру алексиначког Црвеног крста и на месечном нивоу за 150 корисника обезбеди укупно око 4500 куваних оброка и ланч пакета.

Народна кухиња је почела са радом почетком прошле године и корисници сваког дана добијају топле оброке и хлеб. Потеба за народном кухињом је и даље велика, јер је доста људи који су угрожени и нису у могућности да сами себи обезбеде оброк.

− Током прошле, 2022. године поделили смо преко 40.000 оброка. Захваљујући Општини Алексинац, а у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања настављамо са радом и током 2023. године. Имамо 150 корисника којима преко народне кухиње дистрибуирамо 4500 оброка на месечном нивоу − рекла је Јелена Петровић, стручни сарадник овдашњег Црвеног крста.

Она је појаснила да се на крају месеца ажурирају листе корисника, а са листе се склањају корисници који редовно не преузимају оброке и код којих је дошло до промене материјалног статуса или до промене пребивалишта.

Иначе, сви наши суграђани који су заинтересовани за услуге Народне кухиње и испуњавају све критеријуме могу поднети захтев и информисати се у Црвеном крсту Алексинац којима смо на располагању сваког радног дана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =