НАПРЕТКУ ПРИПАО ДЕРБИ, ЂОРЂЕВИЋ-МАРИНКОВИЋ 31 ПОЕН

Кошаркаши Напретка ЈКП славили су, у узбудљивом сусрету, против екипе Здравља из Лесковца 88:82 (29:20, 16:21, 18:12, 25:29). Алексинчани су током меча углавном водили, али се гости ни у једном тренутку нису у потпуности предали, већ су задржавали резултатски прикључак. Алексиначки тим предводио је Јован Ђорђевић-Маринковић са 31 поеном.

Домаћа екипа на сјајан начин је отворила дерби. На истеку трећег минута игре и тројке Ђорђевић-Маринковића, Напредак стиче двоцифрену предност – 15:5. Узвраћа тим из Лесковца, који је након поготка Тешановића ван линије 6,75 смањио заостатак на 15:12. Нешто касније, Напредак поново ствара осетнију предност (23:14), коју успешно задржава до краја првог периода – 29:20.

У наставку сусрета, боља игра гостујућих кошаркаша доноси нови егал. Након тројке Дојчиновића, Здравље се примакло на свега – 1 (34:33). Уследила је ефикасна игра и размена поена на обе стране терена, па је до полувремена екипа Здравља успела да преполови заостатак из прве четвртине – 45:41.

Кратко је трајало минимално вођство Здравља, забележено у 22.минуту (47:48). Домаћин је имао одговор, у виду серије поена, па је у 27. минуту већ било нових +9 – 59:50.

Иако су кошаркаши Напретка у првом минуту последње четвртине достигли максималних +13 (68:65), тим из Лесковца још једном је показао своју озбиљност. У наредних 5 минута заиграли су знатно ангажованије, посебно у нападу, те су овај део меча добили 10:19, што је приморало тренера Раичевића да затражи тајмаут.

Мали предах на клупи, испрва, није уродио плодом. Гостујући кошаркаши запретили су у 38. минуту, када су пришли на 81:77. Ипак, испоставило се да је и тај њихов покушај да преокрену меч био узалудан. Преломни моменат сусрета можда се десио при почетку последњег минута, када је Никола Раичевић погодио тројку за 86:77 у корист његове екипе.

На крају, четврта узастопна победа нашег тима, који сада дели трећу позицију на табели, управо са Здрављем из Лесковца. Наредни сусрет, алексиначки кошаркаши играће у гостима, против Плане. Екипа из Велике Плане, коју са клупе предводи Предраг Пеца Јаћимовић, у досадашњем току Друге лиге Србије није успела да упише победу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eight =