Британска „Краљица” у Алексинцу

Дводневни филмски празник (среда 5. и четвртак, 6. децембар) отвориће у среду пројекције цртаног филма „Гринч” од 16 и од 18 сати.

Реч је о Гринчу, необичном и мрзовољном цинику кога сваке године пред Божић нервира све већа и светлија и гласнија празнична атмосфера. Како би себи обезбедио мир и тишину одлучује да украде Божић. Овај духовит, топао и визуелно очаравајући филм синхронизован је на српски језик а гласове су, између осталих, позајмили Небојша Илић, Мина Лазаревић и Зоран Кесић. Филм се приказује и у четвртак од 16 сати.

Врло брзо након британске и америчке премијере, „Боемска рапсодија” биографски филм о великој британској групи „Квин”, њиховој музици и фронтмену Фредију Меркјурију стиже и у биоскоп Дома културе. Кроз пресек култних песама и револуционарног звука, филм прати и метеорски брз успон бенда а завршава се сјајним и незаборавним наступом на Лајв Ејду 1985. године.

Филм је постао мега хит и до половине новембра инкасирао је близу 300 милиона долара. Критичари су похвалили Рамија Малека да је беспрекорно дочарао харизму и магнетизам Меркјурија и сврставају га у ред кандидата за Оскара али су указали и на неке моменте у филму који се нису догодили у стварности.

„Боемска рапсодија” се приказује у среду од 20 сати.

Дводневна магија покретних слика у Дому културе завршава се у четвртак, 6. децембра када ће поред „Гринча“ бити приказана још два филма. Термин од 18 сати резервисан је за остварење „Фантастичне звери: Гринделвалдови злочини“ који се приказује у 3Д техници. У овом филму појављују се и Џони Деп и Џад Лоу.

Нови домаћи филм „Јужни ветар“ који је алексиначка публика већ имала прилику да погледа у новембру приказује се од 20.30 а цена улазнице овог пута је 150 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 2 =