Poplava

Невреме погодило већи део општине

Уништени и попадали црепови, поломљене гране, оштећени пољопривредни усеви и попадали плодови са дрвећа само су неки од призора које је иза себе оставило краткотрајно невреме које је вечерас око 19:30 погодило већи део територије општине Алексинац. Према информацијама које добијамо са терена таква слика видљива је у скоро свим крајевима општине.

Како незванично сазнајемо, хаварија на електромрежи на путу између Доњег Адровца и Трњана многа насеља оставилa je без струје, а ситуација се полако нормализује.

Невреме које је трајало неких пола сата многе куће у Новом насељу и Вакупу, оставило је без црепова. Ветар је поцепао и најлоне пластеника у многим селима. И мештани Житковца, Гредетина и Доње Пешчанице јавили су нам да је и код њих видљива штета након невремена.

У самом Алексинцу јак ветар оборио је ограду градилишта дуж обе стране шеталишта.

На раскрсници улице Момчила Поповића и Таушановићеве након јаке кише остала је велика количина воде, која није могла да се слије у запушене одводе. Мештани су покушавали шипкама да очисте чеп. Неки од њих кажу нам да није први пут да долази до плављења у овом делу града и да је, пошто је већ најављено невереме, требало очистити одводе. Ипак вода се брзо повукла.

Свуда по градским улицама видљиво је разбацано смеће, поломљене грне које су препречиле пут возачима, празне кутије које су продавци оставили испред трговинских радњи…

Многи ово невреме повезују са празником Светог Илије, који ретко кад прође без кише, а неки су се вечерас присетили и јаког невремена којe је Алексинац задесило пре осам година.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 17 =