Након изложбе и представе, данас „Дан отворених врата”

Синоћно вече у Дому културе било је у знаку Основне школе „Љупче Николић” која је са својим ученицима, за будуће прваке и њихове родитеље, баке и деке и суграђане приредила занимљив културни програм.

Најпре је у Дому омладине отворена Ретроспективна изложба ликовних радова ученика ове школе. Поставку изложбе чини више од 90 радова ученика свих узраста, коју су успешно приредили наставници ликовне културе Бранка Крстић и Горан Јорданов. Изложбу је свечано отворио директор школе Александар Ранђеловић.

Након тога од 19 часова у Великој сали, која је била попуњена до последњег места, одиграна је представа „Ко је сместио Вуку?” у режији наставнице Лидије Станковић. Представа доноси добро познату бајку у нешто другачијем издању, овога пута из полицијске станице где се кроз рекапитулацију догађаја долази до расплета шта је заиста Вук тражио у Бакиној кући.

Невероватне глумачке таленте показали су ученици и ученице: Ивана Панчић, Ева Живковић, Миона Илић, Дуња Благојевић, Тихана Стевановић, Нађа Стошић, Нина Стојановић, Вукашин Ђошић, Љубица Живановић, Маша Марсенић, Евгенија Манић, Ивона Китић и Лена Гојковић.

Кроз ликовна и глумачка умећа ученици ове алексиначке осмолетке представили су своју школу у најбољем светлу за оно што предстоји, а то је „Дан отворених врата” Основне школе „Љупче Николић” који ће бити одржан данас од 17 часова.

− Спремили смо срдачну добродошлицу за наше будуће ђаке прваке, где ће се упознати са учитељицама, упознати са радом школе. Моћи ће да виде активности које се реализују у школи, да упознају школу, учионице и предмете кроз штандове предметних настава које ћемо поставити у самој школи. – рекао је за наш портал директор Ранђеловић.

Програм Дана отворених врата биће започет приредбом у горњој фискултурној сали, након чега ће будући прваци и њихови родитељи обићи штандове предметних настава и отићи до учионица где их очекују учитељице, које ће од наредне године узети први разред.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 12 =