Остало још неколико дана за субвенције по хектару

Пољопривредни произвођачи који још нису поднели захтев за субвенције државе по хектару обрадиве земље у износу од 18.000 динара имају још неколико дана да то ураде, односно до краја марта је отворен овај позив.

Они пољопривредници који су већ током фебруара и марта поднели захтев за подстицаје путем портала еПодстицаји, а којима још нису исплаћене субвенције, требало би да редовно проверавају своје еСандуче на порталу еУправе како би прихватили решења, која на тај начин постају правоснажна и извршна, што омогућава исплату средстава.

Уколико су пољопривредни произвођачи поднели и захтев за остваривање права на рефакцију плаћене акцизе, такође је потребно да редовно проверавају своје еСандуче на порталу, прихвате и преузму Решење о усвајању и тако убрзају исплату.

Када је реч о подношењу захтева за остваривање права на субвенције у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради за ову годину, сточари то могу да ураде до 11. априла. Ови захтеви се, такође, подносе преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји за грла предата кланици, извезена или упућена на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија од дана истека рока за подношење захтева по претходном јавном позиву, односно од 13. јуна 2023. године.

Захтев се подноси посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси један захтев за остваривање права на подстицаје. Подстицај за тов јунади по грлу износи 22.000 динара, за тов јагњади и тов јаради по 3.000 динара по грлу, док је подстицај за тов свиња 1.500 динара по грлу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − four =