Након дуже паузе „Alice in WonderBand” прво наступа пред алексиначком публиком

Након публике у Немачкој, Француској, Италији, региону и широм наше земље, публика у Алексинцу имаће прилике да поново ужива у извођењу музичке и позоришне трупе „Alice in WonderBand”. У оквиру Алексиначког летњег фестивала вечерас ће се у великој сали Дома културе, од 21 сат, ова трупа представити комичним акустични мјузиклом „Кис”.

„Alice in WonderBand” је настао 1998. године на Фрушкој гори. Једини у овом делу Европе бави се врло специфичном врстом сценске уметности – спојем музике, позоришта, плеса и акробатике кроз посебну вештину телесних перкусија. Чине је музичари Ана Врбашки и Марко Дињашки, који су већ 22 године партнери како на сцени тако и у животу, што даје нову димензију њиховом присуству и односу на сцени.

Мјузикл „Кис” је прича о игри, флерту, надметању, али и љубави између мушкарца и жене, испреплетен традиционалним балканским песмама, аранжманима нових песама и ауторских нумера самих извођача изведеним најједноставнијим средствима – гласом и телесном перкусијом.

− Ова представа, је невербална, нема превише речи и наше комуникације, односно комуникације ликова на сцени. Није заснована на речима него на музици и језику тела. Сви могу да разумеју оно што изводимо на сцени и управо је то тајна успеха ове представе на различитим меридијанима, због тога што су људи могли да нас разумеју без обзира што не знају српски – рекла је за наш портал Ана Врбашки, чланица трупе „Alice in WonderBand”. 

Представа је на репертоару Српског народног позоришта, и до сада је изведена близу стотинак пута у земљи и иностранству. Због пандемије корона вируса сва концертна и позоришна дешавања су паузирана на неколико месеци, па је и играње ове представе морало бити паузирано.

− Врло се радујем гостовању у Алексинцу, стварно, јер ћемо поново, после пар месеци паузе, играти пред живом публиком што нам много значи. Не знам како ће то бити на јесен, али се надам да ћемо наставити играње пред публиком – закључила је Ана Врбашки.

Насловна фотографија: “Кисс” Мартина Шалов (преузета са званичне странице Alice in WonderBand)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 12 =