Након другог круга уписа остало још мало места

Данас се завршава други уписни круг за ученике који су завршили основно образовање и који се налазе на животној прекретници, а према свему судећи све три средње школе у Алексинцу имаће пуне учионице и поред чињенице да је све мање осмака на територији наше општине.

Када је реч о Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевић”, још неколико места је остало у одељењу у коме ће се школовати будући електротехничари рачунара, док су већ формирана одељења у којима ће ићи машински техничари моторних возила, механичари, бравари, економски техничари. Наравно, ове године највише интересовања је било за смерове техничара информационих технологија и друмског саобраћаја.

Још понеки ученик који жели да похађа Биотехнолошку школу „Шуматовац” може да се упише у трећем кругу, осим на смеру пекара, који је попуњен. Према наводима из ове образовне установе, највеће интересовање је владало за смерове са дуалним образовањем као што су техничар хортикултуре, руководилац пољопривредне технике, цвећар- вртлар, а поготово за смерове пекар и месар, где ученици током дуалног образовања добијају новчану надокнаду.

Алексиначка гимназија ни ове године није имала проблема са уписом ученика, а као што је и очекивано, највише интересовања било је за двојезично српско-руско одељење. Оно је у оквиру природно-математичког смера који је попуњен и у случају да неко од ученика жели да упише Гимназију, још мало места има на друштвено-језичком смеру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =