Министар обишао нову зграду Центра и званично је отворио

У функционалност нове зграде и у боље услове рада Центра за социјални рад у Алексинцу министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић могао се уверити приликом данашње посете овој установи.

Министар Ђорђевић је након пријема и разговора у згради Општине са челницима алексиначке самоуправе Далибором Радичевићем, председником општине, Ненадом Станковићем, председником Скупштине општине и Чедомиром Ракићем, замеником председника општине, посетио колектив Центра за социјални рад који од средине јула ради у новооизграђеном објекту на старој адреси, на углу Буцекове и Улице Лоле Рибара.

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић захвалио се министру на доласку и упознао га је са током градње објекта у који је смештен алексиначки центар за социјални рад. Министар Ђорђевић је новом општинском руководству пожелео успеха у раду, додајући да је сарадња између локалне самоуправе, у овом случају у Алексинцу, и министарства битна и да је веома важно да се унапређује.

– И једни и други смо на истом задатку. А то је да свим нашим грађанима буде боље. Да они који очекују од нас, а то су пре свега они који примају социјалну помоћ, рањиве групе, имају нашу подршку. Уверени смо да ће све оно што је претходно руководство радило са успехом, ново наставити. Министарство им стоји на располагању, и свакако да ћемо са истим ентузијазмом наставити да радимо – рекао је Ђорђевић. 

Радови на овом објекту површине око 635 квадрата започети су маја 2019. године и коштали су близу 47 милиона динара, а средства су обезбеђена из локалног буџета.

Министар Ђорђевић је данас и званично отворио нови објекат за рад, одговоривши тако на позив упућен још почетком јула. У међувремену, због опште ситуације и хитности усељења у зграду, почетак рада у новоизграђеном објекту обележен је у локалним оквирима.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =