Најлепши посао председника општине

Општинска управа у Алексинцу данас је наставила своју, сада већ редовну, акцију да се родитељима новорођених беба са подручја општине уруче сребрњаци са ликом Пресвете Богородице.

Малишанима који су рођени од 15. марта па до 30. септембра, данас је уручен поклон локалне самоуправе, а у овом периоду, према подацима Општинске управе, рођена је 181 беба, од тога један пар близанаца.

− Ово је један од најлепших послова који је задесио једног председника општине, да може да се дружи са младим родитељима и са њиховим бебама. Трудићемо се да мере популационе политке спроводимо и у наредним годинама, како би овај трг где се данас налазимо, постао мали − рекао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић приликом данашње доделе сребрњака.

Иначе, ова акција спроводи се од 2018. године у оквиру плана да се подстакне повећање наталитета, а започета је у сарадњи са кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Од почетка акције сребрњаком је даривано преко 1600 малишана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 3 =